Expert
Margot Swart

Kynologisch gedragstherapeut
Eigenaar van CoHond, waar we werken met honden en mensen aan activeren, stimuleren en grenzen verleggen.

Dagelijks activeer ik mensen door (leren) samen te werken met honden.  Met mijn expertise over het gedrag van mensen, honden en de honden(lichaams)taal, geef ik doormiddel van het samenwerken met honden inzicht in (complexe) persoonlijke vraagstukken. Door de trainingen die wij geven, om samen te werken met honden, krijgen mensen  tools om weer grip en invloed te krijgen op hun eigen processen. 

Samenwerken met honden én mensen

Mijn visie 

Een hond activeert jou dagelijks om in beweging te komen. Samen er op uit. Het is belangrijk dat je een goede verstandhouding hebt met je hond  om dit leuk en ontspannen te houden. Samenwerken met een hond is wat mij betreft gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Dit bereik je al snel door elkaar, spelenderwijs, goed te leren kennen. 
 

Samen Sporten met Je hond 

Tijdens de cursus Samen Sporten met je Hond betrek je jouw hond bij sportoefeningen. Zo word jij uitgedaagd om je (sport)grens te verleggen. In opbouw van de cursus wordt rekening gehouden met jouw conditie en die van je hond. Er worden voorbeelden van spelletjes gegeven voor honden die een actieve rol (nog) lastig vinden. Doordat je op een speelse manier jouw hond een uitdagende taak geeft tijdens het sporten, werk je ondertussen samen een aan een stevige band.
 
Belangrijk bij Samen Sporten met je Hond is dat het veel plezier met zich meebrengt. De hormonen endorfine (door sporten) en oxytocine (door de samenwerking met je hond) geven dubbel feest voor je hersenen!

Onze andere experts

Arvid van Putten

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.

Profielfoto expert Daniëlla de Coster

Daniëlla de Coster

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.

Sharon van Wijngaarden

Probeer maar eens een probleem op te lossen door te focussen op wat wél kan in plaats op wat niet lukt.