Expert
Arvid van Putten

Hondengedragsdeskundige
Niets is mooier om te zien hoe de eigenaar de hond begint te begrijpen en daarmee een nog betere band krijgt met hun trouwe viervoeter. Daarvoor zijn er geen grenzen, letterlijk. Want we helpen niet alleen mensen in heel Nederland, maar ook eigenaren over de landsgrenzen zoals België, Duitsland en Frankrijk.

Wat is fout

“Als je niet weet wat goed is, kan je het ook niet fout doen”, dat is een uitspraak die ik hanteer wanneer ik mensen help met het oplossen van probleem gedrag bij honden. Veel mensen zijn bezig met het uitzoeken wie wat fout heeft gedaan. Alleen ben je dan niet bezig met je energie in de verkeerde dingen steken? Is het niet beter om bezig te zijn met wat je graag wel wil in plaats met wat er gebeurd is in het verleden? Werken aan een mooie toekomst en benadrukken wat goed gaat, werkt niet alleen voor de mens. Zo werken honden ook. Je helpen beter te begrijpen wat er gebeurd en vanuit daar gaan sturen naar wat je wel wil, is waar ik mijn voor bed uitkom.

Begrijp je blaffende hond

Werkwijze en visie

Wij mensen willen graag bijsturen. Maar zou het niet mooier zijn om een hond te leren zelf keuzes te maken? Op die manier kan een hond zelf leren om ander gedrag te laten zien en kunnen wij veel meer ontspannen genieten van de hond. We hoeven dan namelijk niet meer bij te sturen, de hond stuurt zichzelf bij. Hoe mooi is dat!

Begrip voor je hond

Veel probleem gedrag komt voort doordat de eigenaren niet weten wat de hond hen “verteld”. Door de eigenaren meer inzicht en begrip van de hond te geven, is het ook mogelijk om probleem gedrag voor te blijven of om probleem gedrag weg te trainen. Alles valt of staat met het begrijpen van elkaar.

Cursus over blaffende honden

Door de verschillende geluiden te herkennen, kunnen we het aan een bepaald gedrag koppelen. Je begrijpt daardoor waarom je viervoeter ineens op volumestandje fanatiek gaat. En hoe jij – per situatie – het beste reageert.

 

Onze andere experts

Jordy Blonk

Spel, mits goed ingezet en afgestemd op het dier, zorgt voor meer geluk en een betere relatie tussen elkaar.

Profielfoto expert Suze Steenbergen

Suze Steenbergen

Baasjes en professionals nuttige inzichten geven om fijn met honden samen te kunnen werken en leven.

Ellen Jansen

Een gezonde hondenvriend is alles wat we willen, daarom bak ik met veel plezier en liefde gezonde hondensnacks voor jouw hond. Glutenvrij, tarwevrij en zonder dierlijke eiwitten.