Expert
Edgar van de Kamp

Hondengedragsdeskundige
Als instructeur en gedragstherapeut help ik eigenaren in de relatie met hun hond. Bewustwording van hoe een hond in het leven staat zorgt voor veel duidelijkheid.

Probeer eerst te begrijpen, dan pas begrepen te worden.
Als instructeur, docent en gedragstherapeut is het mijn doel om bewustwording te creëren bij de mens, over de hond. Het leven met een hond laat zich vergelijken met samenwonen met iemand met wie je een relatie hebt. Een belangrijk verschil is dat je de hond in veel gevallen nog moet leren kennen. Het ontdekken van het karakter en de behoeften van de hond is een interessant en niet te onderschatten proces.

Leeftijdsfasen van pup tot volwassen hond

Werkwijze en visie

Mijn specialiteit is het begeleiden van eigenaren die een pup in huis hebben. Stapsgewijs werk ik samen met de eigenaar aan de relatie met de pup, werken we aan de fysieke en mentale ontwikkeling en leren we nuttige en/of noodzakelijke oefeningen aan die hond en eigenaar helpen in het dagelijkse leven. De balans tussen de wensen van de eigenaar en de behoeften en emoties van de hond is hierbij het belangrijkste uitgangspunt.

Iedere eigenaar verdient een gelukkige hond en iedere hond verdient een gelukkige eigenaar.

Cursus voor puppies en jonge honden

Honden worden een stuk sneller volwassen dan mensen. De weg naar volwassenheid bestaat uit veel verschillende leeftijdsfasen, elk met hun eigen specifieke ontwikkelingen en aandachtspunten. Deze cursus helpt jou te begrijpen waarom een pup doet wat hij doet. Maar ook als je een volwassen hebt is het nuttig om te weten waar hij of zij vandaan komt. Welke invloeden op een bepaalde leeftijd jouw hond hebben gevormd tot wie hij of zij nu is.

Onze andere experts

Profielfoto expert Suze Steenbergen

Suze Steenbergen

Baasjes en professionals nuttige inzichten geven om fijn met honden samen te kunnen werken en leven.

Profielfoto expert Marleen van Baal

Marleen van Baal

Door samen te werken leer je je dier beter begrijpen en ontstaat er meer verbinding met elkaar.

Sharon van Wijngaarden

Probeer maar eens een probleem op te lossen door te focussen op wat wél kan in plaats op wat niet lukt.