Portretfoto expert Eline Greiner

Expert
Eline Greiner

Kattengedragsdeskundige
Ik help om je kat en jou gelukkiger te maken, doordat ik je inzicht geef in haar gedrag en haar motivaties.

Jouw huistijger haar optimale zelf laten zijn
Wij hebben op dit moment één kater, Muppet van 9,5 jaar oud. Helaas hebben we onlangs afscheid moeten nemen van zijn broertje Mojo.  Muppet en Mojo hebben mij veel geleerd als kattenmama, naast natuurlijk mijn opleidingen in kattengedrag.

In 2011 heb ik mij laten omscholen tot paraveterinair dierenartsassistente. Daarna heb ik de driejarige opleiding tot kattengedragstherapeut afgerond bij Tinley in 2016 en ben ik sindsdien kattengedragstherapeut en eigenares van elinefeline. Nog altijd leer ik graag bij en ik volg regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland.

Goede start met je kat

Werkwijze en visie

In mijn werk als kattengedragstherapeut kom ik bij mensen thuis die probleemgedrag ervaren van hun kat. Hierbij kan je denken aan katten die onzindelijk zijn, agressie inzetten, angstig zijn of (teveel) stress ervaren door bijvoorbeeld de komst van een baby’tje in huis, een verhuizing of een andere kat of hond buiten of in huis. Ik stel aan de hand van het thuisconsult een plan op om het gedrag van de kat om te buigen. Daarnaast begeleid ik eigenaren in het nazorgtraject.

Ik help je om je kat en jou gelukkiger te maken, doordat ik je inzicht geef in haar gedrag en haar motivaties om bepaald gedrag te laten zien. Samen gaan we aan de slag om haar gedrag in kaart te brengen en tijdens een consult deel ik met jou waardevolle inzichten en adviezen zodat je aan de slag kunt met jouw huistijger om haar weer haar optimale zelf te laten zijn.

Cursus introductie kat

Voor de Huisdierenschool en specifiek voor de katteneigenaar hebben we een cursus gemaakt, waarbij je een introductie krijgt over welke diersoort we in huis hebben gehaald. Wat maakt dat een veilige en voorspelbare omgeving zo belangrijk is voor het een kat? Hoe kan je als eigenaar stresssignalen herkennen? Hoe maak je nu op een prettige manier contact met je kat?

Ik hoop dat jij als katteneigenaar na het zien van de cursus een beter beeld hebt van jouw kat en dat je beter voorbereid bent op de komst van dit prachtige dier bij jou thuis. Ik wens je heel veel plezier met de cursus en succes met de huiswerkopdrachten!

Onze andere experts

Ellen Jansen

Een gezonde hondenvriend is alles wat we willen, daarom bak ik met veel plezier en liefde gezonde hondensnacks voor jouw hond. Glutenvrij, tarwevrij en zonder dierlijke eiwitten.

Jordy Blonk

Spel, mits goed ingezet en afgestemd op het dier, zorgt voor meer geluk en een betere relatie tussen elkaar.

Profielfoto expert Daniëlla de Coster

Daniëlla de Coster

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.