Expert
Sharon van Wijngaarden

Hondengedragsdeskundige
Probeer eens een probleem op te lossen door te focussen op wat wél kan in plaats op wat niet lukt.

Een dier aanschaffen is verantwoordelijkheid nemen

Vanuit Villa Hondenkaravaan, het welzijnscentrum voor honden in de regio Rijnmond e.o., sta ik klaar om mens en hond verder te brengen in hun relatie. Via observatie en coaching ondersteun ik mensen met zicht te krijgen op wie hun hond is en hoe ze samen het beste uit de relatie kunnen halen.

Daarnaast ben ik gediplomeerd gedragstherapeut met de specialisatie op angst.

 

Verlatingsangst bij honden

Werkwijze en visie

Met een positieve insteek voor mens en hond kijk ik vooral naar wat wél kan. Voordat er gewerkt wordt met oefeningen, is het van belang dat er eerst inzichtelijk wordt wie de hond is en waarom hij doet wat hij doet.

Via die weg ontstaat er inzicht voor een begeleiding die een leven lang ingezet wordt en niet alleen op een bepaald gedrag.

Met het in huis nemen van een dier nemen wij als mens de verantwoordelijkheid op ons om voor ze te zorgen. Daarin is het streven altijd te gaan voor het hoogst haalbare welzijn voor het dier. Bijdrage aan kennisverbreding bij zowel particulier als professional is het doel.

Cursus Verlatingsangst bij honden

Scheidingsangst of gerelateerde problemen komt veel voor bij honden. Daarbij komen de honden die blaffen, piepen of janken vaak snel in zicht. Maar wist je dat ook honden die dit gedrag niet vertonen moeite kunnen hebben met alleen zijn?

Als sociaal dier kan het voor veel honden een opgave zijn om gescheiden te zijn van zijn gezin of baas. In de cursus Verlatingsangst bij honden ga je aan de slag met meer rust en vertrouwen te creëren bij jouw hond, om vanuit daar het alleen zijn rustig op te bouwen.

Onze andere experts

Portretfoto expert Eline Greiner

Eline Greiner

Ik help om je kat en jou gelukkiger te maken, doordat ik je inzicht geef in haar gedrag en haar motivaties.

Profielfoto expert Marleen van Baal

Marleen van Baal

Door samen te werken leer je je dier beter begrijpen en ontstaat er meer verbinding met elkaar.

Portretfoto expert en dierenarts Piet Hellemans

Piet Hellemans

Ik help baasjes meer inzicht te krijgen in de gezondheid van hun dier om zo sneller ziekte of afwijkingen te herkennen.