Portretfoto expert en dierenarts Piet Hellemans

Expert
Piet Hellemans

Dierenarts en presentator
Baasjes helpen hun hond of kat van A tot Z te leren kennen en zo ziekte of afwijkingen sneller te laten ontdekken.

Weten wanneer je naar de dierenarts moet

Na jarenlang een heel fijn hondje gehad te hebben, ben ik nu een trotse kattenbezitter. Naast mijn werk als dierenarts en mijn televisiewerk ga ik meerdere keren per jaar in het buitenland (o.a. Roemenië, Thailand en Curaçao) om daar zwerfhonden en -katten te castreren en van andere medische zorg te voorzien. 

Sinds de oprichting van Verhuisdieren.nl werk ik met deze stichting samen als ambassadeur en ik deel regelmatig dieren op mijn socials die nog een fijn nieuw baasje zoeken of ik neem ze mee naar de tv-studio.’

Gezondheidscheck voor honden en katten

Werkwijze en visie

Met mijn werk in de praktijk zie ik heel veel problemen bij die dieren die voorkomen hadden kunnen worden. Ik merk dat het voor veel baasjes moeilijk is om in te schatten wanneer je (eventueel met spoed) naar je dierenarts moet, zelf EHBO kunt toepassen bij je kat of hond en wat je zelf kunt oplossen of aankijken. Ik help hen daar graag bij!

Cursussen gezondheidscheck voor honden en katten

Door jouw hond of kat regelmatig te bekijken, te voelen, te ruiken en naar ze te luisteren, leer je jouw dier beter kennen en ontdek je afwijkingen sneller. Je bent na deze cursussen natuurlijk geen volleerd dierenarts, maar ik help je een flink eind op weg om jouw huisdier beter te leren kennen en controleren. Zo zul je afwijkingen eerder ontdekken, leer je wat je eventueel zelf kunt doen en wat belangrijk is om in de gaten te houden om jouw dier(en) fysiek gezond te houden.

Onze andere experts

Edgar van de Kamp

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.

Arvid van Putten

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.