Profielfoto expert Suze Steenbergen

Expert
Suze Steenbergen

Dierenopvangdeskundige
Baasjes en professionals nuttige inzichten en handvatten geven om fijn met honden samen te kunnen werken en leven.

De buitenlandse hond heeft voor Suze geen geheimen

Ik ben sinds 2006 actief om het welzijn van honden in en uit het buitenland te verbeteren. Ik begon als vrijwilliger bij Stichting Dierenopvang Bosnië en van 2009 tot en met 2020 was ik bestuurslid. Met betrokken teams organiseerde ik onder meer grootschalige castratieprojecten voor zwerfhonden in Bosnië. 

Tegenwoordig werk ik op persoonlijke basis als vrijwilliger mee aan meerdere goede doelen rondom buitenlandse honden.

Goede start met je hond

Werkwijze en visie

Met mijn man Fred heb ik de 50-50shopSDB, waar wij volledig vrijwillig allerlei items maken van hout, stof en meer. Deze items worden verkocht en 100% van de opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

Daarnaast deel ik mijn kennis in een dagvullende interactieve lezing  ‘De Buitenlandse Hond’, waarin ik de deelnemers meeneem in de turbulente wereld rondom de buitenlandse hond.

Samen met Marleen van Baal ben ik het initiatief ‘Buitenlandse Hond InZicht’ gestart. Het doel is om zowel eigenaren als mensen die met honden werken deskundige inzichten en handvatten te geven. De focus ligt op verbetering van welzijn van de vanuit het buitenland geïmporteerde honden, middels voorlichting, opleiding en het delen van ervaringen.

Ook begeleid ik diverse honden en eigenaren op weg naar een beter leven samen, aan het begin van de vriendschap of verderop in het traject.

Cursus Goede start met je hond

Deze cursus zal iedereen helpen die een hond gaat adopteren of geadopteerd heeft, met of zonder rugzak. Het is belangrijk goed van start te gaan, maar ook daarna informatie te hebben over hoe je bepaalde situaties het beste aan kunt pakken. Een tweedekanshond vraagt nu eenmaal wat meer begeleiding.

Onze andere experts

Arvid van Putten

Met mijn passie voor dierenwelzijn probeer ik (gedrags-)problemen op te lossen. Ik help je je hond begrijpen.

Portretfoto expert en dierenarts Piet Hellemans

Piet Hellemans

Ik help baasjes meer inzicht te krijgen in de gezondheid van hun dier om zo sneller ziekte of afwijkingen te herkennen.