Zomerse verkoeling voor je hond: maak zelf ijsjes

Het heerlijke zomerse weer is aangebroken. Lekker genieten van de zon, verkoelende drankjes drinken en pootjebaden in het water. Maar ook onze viervoeterige vrienden hebben behoefte aan zomerse verkoeling. Ook honden zitten graag met hun pootjes in het water en lustten ook wel een lekker ijsje. Daarom delen we in deze blog een recept om zelf 100% gezonde én verkoelende hondenijsjes te maken. Enne… het is heel makkelijk! 

Onze professioneel koekenbakster Ellen Jansen (die ook de cursus ‘Gezonde hondenkoekjes maken‘ geeft) heeft een recept gemaakt voor hondenijsjes waar je maar drie (!) ingrediënten voor nodig hebt, die vol voedingswaarden voor je hond zitten en waarmee ook minder fanatieke chefs deze ijsjes zo kunnen maken. Komt ‘ie:

Recept: Zoete aardappelijsjes voor honden

Zoete aardappel is het basisingrediënt van deze ijsjes, omdat het rijk is aan antioxidanten, mineralen en vitaminen. Verder heb je
alleen wat pindakaas en een banaan nodig.

Je boodschappenlijstje:

  • 2 zoete aardappels
  • 4 eetlepels pindakaas (let er wel op dat er geen xylitol in
    de pindakaas zit)
  • Een banaan

Verder nodig:

  • IJsvormpjes

Zo maak je de ijsjes

  • Kook de zoete aardappels tot deze zacht zijn en laat ze even afkoelen. Voeg dan de pindakaas en banaan toe en mix het samen tot een puree.
  • Giet de puree in de vormpjes en zet ze in de vriezer. 
  • Wacht een paar uur en… je hebt supergezonde ijsjes voor jouw hond!

Nog iets extra toevoegen?

Aan dit basisrecept kun je nog van alles toevoegen waar jouw hond blij van wordt. Denk aan extraatjes zoals aardbeien, zwarte bessen of wortel.

En om de voedingswaarde nog iets verder te boosten, kun je bijvoorbeeld ook een theelepel hennepzaad, lijnzaad of zwarte komijn (ook wel nigellazaad genoemd) toevoegen. Teken en vlooien houden niet van zwarte komijn, dus dat is ideaal in deze zomerse tijd.

We wensen jou en jouw hond een heerlijke, koele zomer samen!

Heb je de smaak te pakken? 

Ellen deelt in de cursus Gezonde hondenkoekjes maken nog veel meer leuke én makkelijke recepten voor je hond. Denk aan heerlijke pupcakes, gezonde kauwstaven en handige trainkoekjes. En: alles is 100% vegan.