Gezonde vegan hondensnacks zelf maken!

Snacks voor je hond zelf maken, we geven toe: dat is iets meer werk dan even een zakje of pakje in de supermarkt of dierenspeciaalzaak scoren. Maarre… er zitten veel voordelen aan zelf snacks voor je hond maken. Vaak zijn ze een heel stuk gezonder en het is natuurlijk leuk om je hond lekker te verwennen met iets zelfgemaakts. Want je viervoeter verdient natuurlijk het allerbeste.

Meteen aan de bak? Check onze cursus ‘Hondenkoekjes maken‘.

Gezonde snacks voor je hond zelf maken, waarom?

De keuken in duiken om zelf snacks voor je hond te maken? We geven je 7 goede redenen om dat te doen.

  1. Snacks vol liefde

Liefde gaat door de maag, ook van je hond. Dus wat is er nou liefdevoller dan een beetje tijd en moeite steken om speciaal iets voor je viervoeter te maken. Niet zomaar even iets kant-en-klaars uit een zakje, maar met zorg bereid door jou! Dat zijn koekjes waar hij van gaat kwispelen! Wat ons betreft een van de leukste redenen om zelf gezonde snacks voor je hond te maken.

  1. Zelfgemaakte snacks voor je hond zijn gezond

Commerciële hondensnacks kunnen vaak vol zitten met ongezonde ingrediënten zoals conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en veel suiker. Maak je ze zelf? Dan weet je precies wat je erin stopt (en dus vooral: wat niet). Je kunt dan zelf kiezen voor goede, voedzame ingrediënten die je hond heel lekker vindt én die heel gezond zijn. Enne: je bepaalt zelf wat erin gaat en kunt ze dus bijvoorbeeld ook 100% vegan maken. 

  1. Hondensnacks voor een speciaal dieet

Niet elke hond kan alles hebben en net als wij mensen hebben ze soms bepaalde allergieën of voedselgevoeligheden. Kant-en-klaar is de keuze daarin vaak beperkt, maar als je zelf aan de slag gaat om gezonde hondensnacks te maken, kun je uitsluitend ingrediënten gebruiken die helemaal passen bij de dieetbehoeften van jouw viervoeter. Zo maak je ze veilig, gezond en lekker te verteren!

  1. Zelf snacks maken voor je hond is goedkoper

Hondensnacks die je zelf maakt zijn vaak een stuk goedkoper. Dit komt omdat de ingrediënten die erin gaan meestal vrij simpel zijn. Je kunt ze dus betaalbaar en in grote hoeveelheden inslaan. En dat scheelt in de kosten!

  1. Gezonde snacks die zelfgemaakt zijn: 100% veilig

Bij zelfgemaakte snacks voor je hond weet je precies wat erin zit. En dat is soms best wel handig. Want in snacks uit de winkel zitten soms ingrediënten die helemaal niet zo goed zijn. Sterker nog: soms worden producten zelfs teruggeroepen omdat ze bijvoorbeeld verontreinigd zijn. Dus wat is er dan fijner dan zelfgemaakte snacks maken voor je viervoeter? Verser dan vers en met alleen maar de allerbeste (en veiligste) ingrediënten!

  1. Lekker creatief bezig met zelfgemaakte hondensnacks

Je kunt natuurlijk honderd saaie botjes gaan bakken, maar gezonde hondensnacks zelf maken kan ook heel creatief zijn. Denk aan feestelijke pupcakes maken, experimenteren met verschillende smaken en texturen of een wat ingewikkelder recept uitproberen en zo meteen je culinaire skills verbeteren. Win-win!

  1. Hondensnacks die zelfgemaakt zijn, zijn duurzaam

Al die pakjes en zakjes uit de supermarkt of dierenwinkel zijn gemaakt van… plastic. En belanden uiteindelijk bij het afval. Ga je zelf aan de slag in de keuken? Dan gebruik je sowieso een hele hoop minder verpakkingen en plastic. En: je hebt natuurlijk de keuze welke ingrediënten je wilt gebruiken. Zo kun je gaan voor uitsluitend duurzame of biologische varianten in je gezonde, zelfgemaakte en milieuvriendelijke hondensnacks!

Zin om aan de bak te gaan met zelfgemaakte hondensnacks?

In onze cursus ‘Gezonde hondenkoekjes maken’ leer je de belangrijkste basis van eigen snacks maken voor je hond. Ze zijn vrij van gluten en andere troep en zitten vol vitaminen en eiwitten die je hond nodig heeft. Enne… ook leer je feestelijke pupcakes bakken!