Veiligheid Copy

Denk vooral aan de veiligheid van de hond. De hond voelt zich in het begin nog niet vertrouwd in zijn nieuwe omgeving en jullie band moet zich nog vormen, dat kost tijd. Wanneer je hond in paniek raakt, zal hij vluchten en nog niet op jou als zijn nieuwe baasje.


Het is ontzettend belangrijk te voorkomen dat een hond vermist raakt en een ongelukje zit in een klein hoekje. We raden je aan het risico te verkleinen met de aanschaf van een aantal simpele items:

  • Zorg voor een goed tuig, liefst een goed anti-ontsnappingstuig. Dit type tuig heeft naast een band om de borst ook nog een band om de buik. Daar stappen ze – als het goed zit – niet zomaar uit. Bij andere tuigen kunnen ze zich makkelijk loswurmen in paniek. Let op, een tuig vraagt vaak maatwerk, kijk goed of het comfortabel zit. Wanneer het tuig een buikband heeft, check dan bij reutjes of ze nog goed kunnen plassen.
  • Zorg voor een penning aan de halsband, zodat je hond, mocht hij ooit vermist raken, snel bij jou teruggebracht kan worden.
  • Overweeg een GPS-tracker om te doen bij je hond. Hiervoor moet je wel een abonnement afsluiten, maar dit is niet zo duur. Op deze manier kun je je hond altijd terugvinden, mocht hij toch een keertje ontsnappen.
  • Zorg voor een goede riem, het liefst zelfs twee. Een normale ongeveer 1,5/2 meter lijn en een langere lijn van ongeveer 5 meter. Daarmee kun je in de loop van de tijd de hond wat meer ruimte geven.
  • Maak in het begin gebruik van een buikriem. Je kunt je hond dubbel aanlijnen waarbij je een lijn vastmaakt aan je buikriem en de ander houd je in je hand.
  • Vergeet je poepzakjes nietu2026 😉

Gebruik geen flexlijn!
We adviseren, zeker in het begin, geen gebruik te maken van een flexlijn. Het klikgeluid van het handvat en de lichte spanning op de lijn kan onrust veroorzaken bij je hond. Ook is het handvat niet altijd handig om vast te houden. Als je hond een onverwachte beweging maakt, is de kans groot dat het handvat uit je hand schiet. Het plastic op de grond maakt enorme herrie en beweegt zich ook nog eens richting je hond. Als je hond dan weg probeert te rennen, komt dat herrie-makende u2018dingu2019 ook nog eens achter hem aan. Dit kan je hond echt enorm bang maken. Wil je later toch een flexlijn gebruiken, zorg dan voor een extra polsband of maak het handvat vast aan een buikriem om te voorkomen dat hij een keertje losschiet richting je hond.

Ga terug naar Module
Ga terug naar Module