Ellen met Tony

Cursus hondenkoekjes bakken dankzij match Verhuisdieren

De cursus Hondenkoekjes bakken van Ellen Jansen heeft zo’n bijzondere geschiedenis dat we die graag met je delen. Ellen heeft haar honden Tony en Lu, die haar inspireerden om een bedrijf in vegan hondensnacks te starten, namelijk gevonden op Verhuisdieren.nl.

Ellen en haar vriend Remco besloten zo’n vijf jaar geleden voorzichtig om zich heen te gaan kijken voor een hond. Al snel belandden ze op Verhuisdieren.nl en daar matchten zij met hond Tony. “Dit arme dier zat al zeven jaar in asiel… Deze knapperd wilden wij wel een kans op een fijn leven geven”, vertelt de hondenkoekjes-expert.

Tony liep bij de eerste ontmoeting direct naar Ellen en Remco toe, dus die match was al snel beklonken. Inmiddels in Tony 12,5 jaar oud en genieten Ellen en Remco van elk moment dat ze met de knapperd hebben.

Allergie van tweede hond Lu

Toen zij in 2020 besloten er een tweede hond bij te nemen omdat ze groter waren gaan wonen, dook het koppel weer op Verhuisdieren.nl. Daar vloog Lu over het scherm. Maar Lu bleek al geadopteerd… Toch moest het zo zijn dat Lu bij Ellen en Remco belandde, want ze werd teruggebracht van de eerste adoptie en ze mocht de hondenzus worden van Tony.

Lu bleek alleen een probleem te hebben. Ze beet haar voetkussentjes telkens helemaal kapot. Dit duidde op een allergie en op advies van de dierenarts moest Lu op een eliminatiedieet. Dit betekent dat ze maar één soort eiwit (vleessoort) mocht hebben. “Ik was dus beperkt in de snacks die ik aan Lu kon geven, dus ik besloot zelf hondenkoekjes voor haar te gaan maken. En dat bleek een succes! Zowel zij als Tony vonden ze heel lekker”, vertelt Ellen.

Dit was het begin van haar bedrijf Ell’s Petisserie. “De koekjes waren zo’n succes dat ik besloot ze in opdracht te gaan maken. En elke dag krijg ik meer aanvragen, dus dat is ontzettend leuk. Waar een adoptie op Verhuisdieren al niet toe kan leiden he?”, lacht ze.

Omdat Ellen dus duidelijk expert is op het gebied van smakelijke hondenkoekjes bakken, die ook nog een 100% plantaardig zijn, heeft de Huisdierenschool haar gevraagd een cursus Hondenkoekjes bakken te maken. En dat is ontzettend leuk gelukt!  

4.5/5

Ellen Jansen

  • Gezonde hondensnack
  • Allemaal recepten
  • Plantaardig
  • Gluten en tarwevrij
 

▶️ 4 modules