Wat is eigenlijk een buitenlandse hond? Copy

Buitenlands hondje loopt op de camera af

Er zijn veel mensen die bewust kiezen voor een uit het buitenland afkomstige hond. Het is goed om te weten wat dat betekent en hoe die afkomst zich kan vertalen naar hun leven hier in Nederland. 

In veel landen gaat de lokale bevolking veel minder liefdevol om met de op straat aanwezige honden. Maar ook honden die een eigenaar hebben, krijgen vaak lang niet zo’n goede verzorging als wij hier in Nederland gewend zijn. Dat maakt de start voor de hond vaak wat minder positief. 

Angst voor mannen

Veel honden hebben moeite met mannen en daar is een hele goede reden voor. In de gemeenteasielen werken vaak mannen, zij zijn hardhandig en hebben niet altijd het belang van goede zorgen voor ogen. Ze komen daar om hun werk te doen en meer is het niet. Er ontstaat dan ook geen positieve band met deze medewerkers. 

Vertrouwen teruggeven

Naast het harde leven in een asiel, is het leven op straat ook geen pretje. Het is gevaarlijk, er is honger, dorst, koude, warmte. Kortom, niet comfortabel. Dat slaat de hond allemaal op in zijn systeem en dat maakt dat hij met wat wantrouwen de wereld in kijkt. Het is aan jou om hem het vertrouwen in de wereld terug te geven. Dit geldt ook voor Nederlandse herplaatsers. Ook zij kunnen negatieve ervaringen hebben opgedaan bij vorige adressen. Hou daar rekening mee als je een hond adopteert. 

Tip: een uit het buitenland afkomstige herplaatser is iets anders dan een hond uit het Oostblok en afkomstig uit de broodfok.

Tip: buitenlandse herplaatsers staan er overigens om bekend dat hun hondencommunicatieskills heel sterk zijn. Als je die signalen leert kennen, is het echt genieten. Alsof je een vreemde taal leert en opeens verstaat wat ze tegen elkaar zeggen.

Cover Verhuisdieren-magazine De Buitenlandse Hond

Magazine buitenlandse hond

Heb je een hond uit het buitenland geadopteerd of interesse in buitenlandse honden? Dan heeft Verhuisdieren een prachtig en nuttig magazine voor jou! Het magazine De Buitenlandse Hond staat vol met tips van experts en ervaringsverhalen. 

Download het magazine gratis of vraag een gedrukt exemplaar aan