Wat als je vastloopt Copy

We zien vaak dat honden in het begin als de brandweer door het nieuwe leven sjezen. En dan opeens komt er een dag dat ze niet willen meewandelen, dat ze een rustig plekje opzoeken en met rust gelaten willen worden. Ze hebben al die tijd op hun teentjes gelopen om het nieuwe leven te kunnen bijbenen, maar nu lukt het niet meer, ze hebben een soort burn out. 

Het beste medicijn tegen burnout is slaap. Dus op zo’n moment doe je een flinke stap terug in de dagelijkse belasting van je hond. Een snel plasje, liefst in de tuin, en verder zo min mogelijk prikkels. Het kan zijn dat dat niet leidt tot verbetering. Dan is het zaak hulp in te roepen van iemand die jullie hier mee kan helpen. 

Het kan ook zijn dat er een kleine terugval is, het wennen aan het nieuwe leven blijft een proces wat jaren kan duren, dat is echt heel normaal. 

Het inschakelen van hulp is niks om je voor te schamen. Wij zien juist vaak dat mensen veel te lang wachten waardoor de problemen veel lastiger worden om op te lossen. Liefst wat eerder beginnen om samen te kijken naar oplossingen. Let wel, kies voor iemand die niet werkt met druk, dwang, fysieke correcties en straffen. 

Juist als je samen aan het werk gaat, zal je zien dat jullie een beter team worden. Dat is uiteindelijk precies wat je wil, samen kunnen jullie de wereld aan!

Zoek je een goede professional? Laat het ons weten en wij kunnen vast iemand adviseren in jouw omgeving.