Wat als het allemaal even niet lukt… Copy

We zien vaak dat honden in het begin als de brandweer door het nieuwe leven sjezen.

En dan opeens komt er een dag dat ze niet mee willen wandelen, dat ze een rustig plekje opzoeken en met rust gelaten willen worden. Ze hebben al die tijd op hun teentjes gelopen om het nieuwe leven te kunnen bijbenen, maar nu lukt het niet meer. Ze hebben een soort burn out. 

Burnout

Het beste medicijn tegen burnout is slaap. Op zo’n moment doe je een flinke stap terug in de dagelijkse belasting van je hond. Een snel plasje, het liefst in de tuin, en verder zo min mogelijk prikkels. Geef dat een paar dagen de tijd. 

Het kan zijn dat dat niet leidt tot verbetering. Dan is het zaak hulp in te roepen van een gedragsdeskundige die jullie hiermee kan helpen. Het kan ook zijn dat er een kleine terugval is. Het wennen aan het nieuwe leven blijft een proces wat jaren kan duren en dat is echt heel normaal. 

Schaam je niet

Het inschakelen van hulp is niks om je voor te schamen. Mensen wachten vaak te lang waardoor de problemen veel lastiger worden om op te lossen. Het liefst wil je wat eerder beginnen om samen oplossingen te vinden. Let wel: kies voor iemand die niet werkt met druk, dwang, fysieke correcties en straffen. 

Juist als je samen aan het slag gaat, zal je ontdekken dat jullie een beter team worden. Dat is uiteindelijk precies wat je wil. Samen kunnen jullie de wereld aan!

Zoek je een goede professional? Laat het ons weten en wij kunnen vast iemand adviseren in jouw omgeving.