Pup in een volwassen lijf Copy

Wat we erg vaak zien bij honden die een minder goede start hebben gehad, zoals een buitenlandse hond, is dat ze wat in te halen hebben zodra ze weten dat ze op een nieuwe veilige plek zitten.

Zo gaat een oudere hond soms opeens puppygedrag vertonen. Waarschijnlijk hebben hij die fase in zijn vorige bestaan overgeslagen en moest de hond direct zo volwassen mogelijk zijn.

Nu heeft de hond daar eindelijk de ruimte voor. Probeer ervan te genieten ook al kan dat soms een uitdaging zijn. Het is fijn om te weten dat je hond zich vrij genoeg voelt. 

Bijtgrens
We zien best vaak dat honden puppy-bijtgedrag vertonen. Ze moeten leren waar de grens ligt. Dat leren doe je niet door ze te straffen, maar op een vriendelijk toon aan te geven dat ze een grens overgaan. Als je met de hond aan het spelen bent en hij bijt een beetje zonder dat het zeer doet, is dat helemaal niet erg. Wanneer het bijten wat steviger wordt en het doet een beetje pijn, geef je een hoog gilletje. Stopt je hond? Beloon hem met lieve woorden. Gaat hij door dan geef je weer een gilletje en loop je weg. Zo leert hij zijn grenzen kennen. 

Kijk goed naar de behoeften van je hond. Samen de nieuwe wereld ontdekken en zorgen voor een liefdevol huis is goud waard.