Maar wat is een prettige plek? Copy

Een prettige plek is waar de hond zo min mogelijk last heeft van prikkels. Sommige honden vinden het fijn om overzicht te hebben, zoals vanaf de bank. Realiseer je dat het op de bank liggen dan ook heel fijn kan zijn voor een hond. 

Hond wel of niet op de bank

Wil je je hond echt niet op de bank, zorg dan voor voldoende soorten ligplaatsen. Maak ook verschil in hoogtes en warm en koel; zorg dat je hond de keuze heeft. Ga zelf ook regelmatig op de grond zitten, zodat je de hond de mogelijkheid biedt om bij je te liggen. Maak er geen strijd van als je hond toch op de bank gaat. Hij heeft geen idee dat je dat liever niet hebt. Vraag hem vriendelijk ervan af te komen en begeleid hem naar één van zijn eigen plekken.

Een alternatief is nog een apart stuk van de bank te voorzien van een kleed en dat de ‘eigen plek op de bank’ te maken. Daarmee hebben jullie een mooie middenweg!

Onprettige plekken zijn bijvoorbeeld in de gang of naast de televisie. In de gang komen veel mensen langs, gaat de voordeur regelmatig zomaar open en staat er soms tocht. Dat is geen fijne plek voor een hond. En bij alles geldt: over het algemeen. Want misschien is jouw gang juist wel perfect. 

Bij de tv of radio is vaak veel te lawaaierig, dat maakt het moeilijker toe te geven aan rust.