Inleiding Copy

De eerste periode kan behoorlijk zwaar zijn. Je kunt twijfels krijgen of je er wel goed aan hebt gedaan om de hond in huis te nemen. Hoelang deze wellicht moeizame periode duurt, kunnen we niet voorspellen. Dat verschilt per hond en situatie. Wel weten we dat als je het goed aanpakt vanaf het moment dat de hond bij jullie in huis is, de kans groter is dat het allemaal goed komt. 

Bepaald gedrag is nou eenmaal onderdeel van het karakter van de hond; oftewel de maakbaarheid van de hond. Een echte jachthond leren los te lopen in een straat vol katten is nagenoeg onmogelijk, en is het wel goed voor de hond? Dat moet je je eigenlijk constant afvragen: is wat ik wil wel goed voor de hond? Verlies jezelf hierbij ook niet uit het oog!

Een band ontstaat door samen te zijn in rust, belangrijke momenten te delen, je hond te beschermen tegen gevaar en rekening te houden met de grenzen van je hond. Steun de hond in moeilijke situaties, wees er voor hem; jullie zijn immers beste vrienden. 

Neem voor de eerste periode echt de tijd, verwacht niet dat hij na een paar weken wel gewend is en jij weer full time aan het werk kan. Dat is oneerlijk tegenover de hond en maakt dat er een grote kans is op het ontwikkelen van verlatingsangst. Daar is overigens een goede cursus voor binnen onze school!