Expert
Esther van Beers

Profielfoto expert Esther van Beers

Hondengedragsdeskundige en yogalerares
Als expert van rescuedogs weet ik als geen ander hoe belangrijk rust en balans is.

Afgedankte honden een tweede kans geven op een mooi leven

Na jaren van studeren, gepaard met veel stress, kwam ik op een punt in mijn leven waarin ik besefte dat ik niet leefde maar werd geleefd. Na het behalen van diverse diploma’s in het onderwijs als docent en gedragsspecialist was ik op zoek naar rust. Deze rust vond ik eigenlijk op twee plekken: tijdens yoga en bij honden.

Honden zijn fantastisch, puur en oprecht. Je kan en hoeft je niet anders voor te doen dan dat je bent. Zij houden je als het ware een spiegel voor.

Yoga met je hond

Werkwijze

Van kleins af aan heb ik een enorme passie voor honden en met name straat- en asielhonden. Oftewel, de afgedankte en overbodige honden. Deze honden zijn zo gevoelig, puur en geven zulke mooie lessen. Met mijn stichting voor asielhonden heb ik voor honderden honden het verschil mogen maken in het binnen- en buitenland. Ik bezoek regelmatig asielen om de honden te leren kennen. Ik geef de honden via gedrags- en gezondheidstesten een kans op een nieuw en fijn leven in een passende thuissituatie.

Cursus Yoga met je hond

Het is mijn missie om jou tijdens deze cursus te laten ervaren hoe uniek de band tussen baas en hond is. En hoe jullie samen lichamelijk en geestelijk tot rust kunnen komen en genieten van elkaar en het leven.

Wanneer je een les volgt met je hond gaat het om verbinden van jullie energieën. Elkaar aanvoelen en samen ontspannen. De oefeningen zijn zo gevormd dat iedere hond kan deelnemen; jong of oud en de beheersing van de basiscommando’s is voldoende.

Belangrijk: er worden geen onnatuurlijke of ingewikkelde houdingen van de hond verwacht. Het leuke van dieren is dat ze ongeremd zijn, puur en geen schaamte kennen. Maak je dan ook geen zorgen als je hond blaft, wegloopt of er even geen zin in heeft. Stuur je aandacht en energie naar jullie twee en niet naar de mensen om je heen. Ontdek hoe gespannen jij bent, hoe gespannen je hond is en hoe jullie samen kunnen ontspannen.

Onze andere experts

Ellen Jansen

Professioneel koekenbakster

Een gezonde hondenvriend is alles wat we willen, daarom bak ik met veel plezier en liefde gezonde hondensnacks voor jouw hond. Glutenvrij, tarwevrij en zonder dierlijke eiwitten.

Jordy Blonk

Hondengedragsdeskundige

Spel, mits goed ingezet en afgestemd op het dier, zorgt voor meer geluk en een betere relatie tussen elkaar.

Profielfoto expert Suze Steenbergen

Suze Steenbergen

Dierenopvangdeskundige

Baasjes en professionals nuttige inzichten geven om fijn met honden samen te kunnen werken en leven.